P2285

mudmaster

Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
377
Location
Fife
Just made a long trip back from Moab. About 5 hours from Tacoma I got a check engine light. Scanned it when I got home and it was P2285 Injector Control Pressure Sensor Circuit Low. I was able to clear the code, but haven't driven it yet. This is on a 2004 F350 with about 60K, build date is 03/04. Is it the sensor, where is it located? Everyone says an early 04 should be below/behind the turbo. Mine looks like it's in the valve cover?
 

Attachments

  • 20160429_083637.jpg
    20160429_083637.jpg
    46 KB · Views: 151

zukkev

Cornfuzzled yet again...
Joined
Feb 22, 2007
Messages
14,289
Location
Da Ham, Wa
Buddy has an 04 Excursion (not sure of birthday), and his ICP was under the turbo...
 

mudmaster

Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
377
Location
Fife
I cleared a P2285 code and it checks out fine (no oil on connector, .23 ICV). Truck has a lack of power and won't down shift when I try WOT. Replaced the turbo and still lacks power and low boost. EBP sensor and tube are off. Brake cleaner through the tube. What I can see doesn't seem that bad. IPR KOEO 14.9, running 30.5. ICV KOEO.27, running 1.17. ICP KOEO 8, running 860 Any ideas?
 

mudmaster

Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
377
Location
Fife
Ran it today up to 185*

KOEO WOT Idle
IPR 14.9 56 23.9
ICV .23 2.6 .84
ICP N/A 2100 580
 

zukkev

Cornfuzzled yet again...
Joined
Feb 22, 2007
Messages
14,289
Location
Da Ham, Wa
The ICP connectors are also known for broken wires right at the sensor connector. Have you replaced the ICP yet? Have you checked for sensor power, signal return ,and ground integrity?
 

zukkev

Cornfuzzled yet again...
Joined
Feb 22, 2007
Messages
14,289
Location
Da Ham, Wa
Also, check the harness between the ICP, AND the FICM, for schaffing....could be a simple case of bad wiring.
 

mudmaster

Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
377
Location
Fife
No, I haven't replaced the ICP. Harness looks good. I have had the connector off and it looked fine.
 

mudmaster

Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
377
Location
Fife
Finally got this figured out. Driver's side intercooler tank was split. I couldn't see it while installed. A Mishimoto intercooler is on it's way.
 

Attachments

  • Intercooler.jpg
    Intercooler.jpg
    73 KB · Views: 5
Last edited:

Latest posts

Top